Ne glede na to ali imamo dolge ali kratke nohte je oblika nohtov zelo osebna odločitev. Veliko jih ima enako obliko že leta, nekateri pa jo zelo pogosto spreminjajo.

Obliko nohtov je zelo lahko spreminjati, ugotovite kakšno obliko bi želeli pri naslednjem obisku nohtega stilista-ke.

Poznamo  šest osnovnih oblik nohtov:

  1. Okrogla in ovalna oblika nohtov, to je oblika, ki jo zelo enostavno dosežemo doma ali v salonu. Okrogla oblika je idealna za vsakodnevni videz z ženskim pridihom, ovalna oblika pa je zelo podobna priljubljeni obliki mandlja, vendar imamo obliko s precej bolj topo konico. Okrogli in ovalni nohti, dajejo videz daljših prstov.
  2. Kvadratna oblika je lahko zelo elegantna v primerjavi z okroglo. Najbolj primerna je za kratko in srednjo dolžino nohtov. Za dolge nohte se ta oblika ne priporoča, saj nohti izgledajo umetno in ne tako elegantno.
  3. Oblika nohtov stiletto je znana po tem, da je bolj divja, je idealna oblika za dolge in zelo dolge nohte, medtem ko na kratkih nohtih ne izgleda najbolje.
  4. Oblika nohtov mandelj je glede na videz manj drzna kot stiletto, zato je zelo primerna za kožne odtenke ali bordo rdeče odtenke. Oblika je bolj ženstvena, poudarja bolj daljše nohte. Primerna je najbolj za srednjo in dolgo dolžino nohtov.
  5. Kvadratno ovalna oblika je primerna za vse dolžine nohtov, ta oblika določa obliko nohta, ki ima zaobljene robove na kvadratni obliki nohta. Lepo se sklada s bleščečimi odtenki.
  6. Oblika nohtov balerina ali coffin je ekstremna in podobna videzu stiletto, vendar s kvadratno konico, ki spominja na baletne čevlje ali coffin. Oblika je najbolj primerna za dolge nohte.
X